Гастроене

Гастроентерологията е дял от медицината, който се занимава с диагностиката, изследването и лечението на заболявания на коремните органи при човека. Илюстрация на стомаха, дебелото черво и ректума. Болестите, засягащи стомашно-чревния тракт, които включват органите от устата до ануса по протежение на храносмилателния канал, са в центъра на тази специалност. Лекарите, практикуващи в тази област, се наричат ​​гастроентеролози. Обикновено са завършили около осем години предмедицинско и медицинско образование, едногодишен стаж (ако това не е част от резидентурата), три години ординатура по вътрешни болести и три години в стипендията по гастроентерология.
Гастроентерология

Гастроентерология

Гастроентеролозите извършват редица диагностични и терапевтични процедури, включително колоноскопия, езофагогастродуоденоскопия (EGD), ендоскопска ретроградна холангиопанкреатография (ERCP), ендоскопски ултразвук (EUS) и чернодробна биопсия[1]. Някои стажанти по гастроентерология ще завършат „четвърта година“ (въпреки че това често е седмата им година от завършване на медицинско образование) по хепатология по трансплантация, напреднала интервенционална ендоскопия, възпалително заболяване на червата, подвижност или други теми.

кабинет по кардиология, , мц свети димитър благоевград

Гастроентерология - специалисти

Д-р Михаил Спасов

Гастроентеролог

Запишете си час

Моля попълнете своите данни, изберете предпочитана дата и час и от какъв тип помощ имате нужда. Ние ще се свържем с вас, за да уточним подробностите.

Избор на ден и час