ДЕРМАТОЛОГИЯ

Дерматологията е клон от медицината, която се занимава с откриването и лечението на всички проблеми на кожата, лигавиците и кожните придатъци. Тя изследва механизмите на развитието на тези заболявания и тяхната проява. Названието идва от гръцкото – дерма (кожа). Повърхността на кожата е от 1,5 до 2м2 . Дебелината й без подкожната мазнина е от 0,1 до 4мм. Теглото на кожата без подкожната мазнина е от 5 до 7% от теглото на тялото – средно 3,5кг. Подкожната мазнина в различните области е с дебелина от 1мм до 4-5см.
ДЕРМАТОЛОГИЯ

ДЕРМАТОЛОГИЯ

Дерматологията се занимава с откриването и лечението на всички типове проблеми и заболявания на епидермиса. Специалността може да има медицински и дори хирургически аспекти (в някои случаи това може да е естетичната хирургия). Дерматологът лекува дерматологични заболявания като повърхностни алергии, проявяващи се по епидермиса, по-тежки проблеми като екземи. Козметичната дерматология се занимава с нейните козметични аспекти.

ДЕРМАТОЛОГИЯ - специалисти

Д-р Христо Мангъров

Дерматолог

Запишете си час

Моля попълнете своите данни, изберете предпочитана дата и час и от какъв тип помощ имате нужда. Ние ще се свържем с вас, за да уточним подробностите.

Избор на ден и час