График
часове: Всеки Вторник, Сряда и Четвъртък от 14:00ч до 18:00ч
часове: ПРИЕМА ПАЦИЕНТИ С НАПРАВЛЕНИЕ - НЗОК

Доц. д-р Красимир Василев, д.м.

Хирург

Кабинет:

Образование
Доц. д-р Красимир Василев завършва "Медицина" в София през 1976 г. През 1982 г. придобива специалност „Хирургия“, а през 1985 г. – „Военно-полева хирургия“. Доктор по медицина е от 1991 г.
Квалификации
Специализирал е в чужбина, преподава на студенти по "Медицина" и води курсове за следдипломни квалификации, участва в изпитни комисии за придобиване на специалност по обща хирургия. Ръководител е на докторанти с интересни и напредничави теми в областта на миниинвазивната коремна хирургия. Има над 130 научни публикации в наши и международни списания, цитиран е над 80 пъти. Член е на Дружеството по гастроентерология и коремна хирургия, на Европейската асоциация за хирургично лечение на заболявания, свързани с наднорменото тегло, на Асоциацията на азиатските хирурзи за лечение на рака на стомаха, на Американската асоциация на военните хирурзи.
Биография
Работи във ВМА от 1979 г. – в клиниките по обща и по спешна хирургия, бил е началник кабинет "Спешна хирургия" и началник на Отделението по жлъчно-чернодробна хирургия. От 1996 до 2003 г. е в Клиниката по коремна хирургия на ВМА, която се занимава с хирургия на коремните органи и лапароскопска хирургия. От 2001 до 2013 г. е началник на "Ендоскопска хирургия" – с насоченост към минимално инвазивното хирургично лечение на заболяванията на коремните органи и органите на ендокринната система. Има специални интереси в областта на миниинвазивната хирургия на дебелото черво и ректум, на стомаха, диафрагмални хернии и хернии на предна коремна стена, жлъчно-чернодробна и панкреатична хирургия и други