МЦ Св. Димитър

Осигуряваме медицински грижи в различни отделения на Медицинския център. Можете да се свържете с нас по всяко време, ние винаги сме готови да ви предоставим най-добрите медицински грижи.

Физиотерапията е практическо лечение, което е най-подходящо за пациенти, които са в ранен стадий на травма или имат ограничена подвижност поради стареене. Екипът по физиотерапия в МЦ Свети Димитър се стреми да постига най-добри резултати за своите пациенти и да им предоставя най-високо качество на обслужване. Всеки пациент се преглежда от високо специализиран специалист, правят се прецизни изследвания, след което се предлага индивидуална лечебно-рехабилитационна програма, включваща физиотерапевтично лечение, медикаментозно лечение и съвети за хигиенно-двигателен режим.
Редовната профилактика е ключова, за да избегнете проблеми и заболявания на половата система. Нашият професионален екип от гинеколози извършва профилактични прегледи, лечение и диагностика на гинекологични заболявания, вагинални ехографии, скринингови изследвания за профилактика на рак на маточната шийка – цитонамазки, и разнообразие от микробиологични изследвания. А също и електрокоагулации и колпоскопии. Нашите специалисти по АГ ще Ви вдъхнат увереност и спокойствие с внимателно и любезно отношение, разбиране към проблемите на всяка жена и висок професионализъм.
Кардиологията е един от най-сложните дялове на медицината и изисква, за да се постави точна и коректна диагноза на всеки отделен пациент, да се приложи строго индивидуален подход при снемане на обширна анамнеза. Както и да се направи прецизна преценка за провеждане на различни допълнителни тестове за установяване на точната причина за оплакването на пациента, заради множеството опции в диференциално диагностичен план. Част от изследванията, необходими за поставяне на коректна диагноза, са ехокардиография, електрокардиография (ЕКГ), измерване на артериалното налягане (АН), лабораторни изследвания на урина и кръв, рентгенови снимки, поставяне на холтер ЕКГ и АН – телемедицинско изследване CheckPoint Cardio. Не бъдете небрежни към сърцето си, запишете си час още сега!
Как могат да Ви помогнат уролозите? Те отчитат и провеждат профилактика на функциите на уринарната система, при необходимост извършват хирургически намеси, предлагат и определят медикаментозно лечение, когато е необходимо. Болестите, които засягат уринарната система, са свързани с дисфункции на бъбреците, уринарния тракт, простата. Част от тези заболявания водят до сексуална дисфункция при мъжа, безплодие и многообразни инфекции на пикочната системата и канали. Всички те са болезнени здравословни състояния – не ги игнорирайте.
Провеждане на детската консултация, която проследява: физическото и нервно – психическото развитие – хранене, имунизации, профилактика на рахит, затлъстяване, хипотрофия – профилактика на някои фамилни обременености. Качествено и съвременно лечение на най – честите заболявания в детската възраст.
В кабинетът по ортопедия и травматология към Медицински Център Св. Димитър гр. Благоевград се извършват амбулаторни прегледи и консултации от утвърдени специалисти в областта на ортопедията.
Пулмологията се счита за клон на вътрешната медицина и е свързана с интензивната медицина (диагностика и справянетс животозастрашаващи състояния). Пулмологията често включва лечение на пациенти, които се нуждаят от поддържане на живота и механична вентилация. Пулмолозите са специално обучени за заболявания и състояния на гръдния кош, по -специално пневмония, астма, туберкулоза, емфизем и сложни гръдни инфекции.
Оборудвана технологично с най-актуалната и надеждна апаратура. Гарантираме висока прецизност на получените резултати, като боравим с консумативи за медицински изследвания с първокласно качество. Освен във всички национални системи за външен контрол, медико-диагностичната лаборатория участва също и в много международни такива, като получава винаги отлична оценка за контролираните параметри
Хирургията е голям дял от медицината, който използва широк диапазон от средства за лечение на редица заболявания. По същество хирургията използва многообразие от техники, като основната цел при приложението на различните хирургични интервенции е лечение на конкретно заболяване посредством отстраняване, възстановяване или имплантиране на необходимите тъкани. В някои случаи хирургията се прилага за облекчаване на симптомите при определени болести увреждания, както и с палиативна цел (при липса на създадено ефективно етиологично лечение).
Отделението по Съдова хирургия извършва диагностика, съвременно и ефективно лечение на артериалните и венозни заболявания: всички форми на атеросклероза, тромбози и емболии на периферни артерии, аневризми, венозни тромбози и тромбофлебити, варикоза, съдови травми и артерио-венозни малформации.
Предмет на сърдечната хирургия е оперативното лечение на: вродени заболявания на сърцето и големите съдове придобити заболявания на сърцето (клапни пороци, лечение на исхемичната болест на сърцето) болести на перикарда (изливи, констриктивен перикардит), болести на големите съдове (аневризма на аорта, дисекация на аорта) симптоми на ритъма  или ритъмна патология
Лечение на болни с патология на хипофизата – хиперпролактинемия при наличие или липса на тумори, акромегалия, хиперкортицизъм, нефункциониращи тумори на хипофизата, различни форми на хипопитуитаризъм (засягане на един или повече хормона); Болести на щитовидната жлеза: различни форми на хипер- или хипотиреоидизъм, единични (доброкачествени) възли (или кисти) на щитовидната жлеза; тежки форми на офталмопатия без системно приложение на кортизонови препарати; тиреоидити – всички форми без приложение на кортизон и аспирин – оригинален метод, създаден от Д-р. Кръстев; Болести на паращитовидните жлези – хипо- и хиперпаратиреоидизъм; Надбъбречни заболявания – хипер- и хипокортицизъм, дисфункции (варианти на вродена надбъбречна ензимна патология); Болести на гонадите – мъжки и женски хипогонадизъм; Захарен диабет; Различни форми на ендокринен стерилитет. ТАБ – Тънкоиглена Аспирационна Биопсия Научете повече… Тиреоидити Научете повече…
Както и в останалата част на медицината, важна е историята на самата болест, получена от медицинска документация и изследвания. Лабораторни тестове: Нива на урината Нива на креатинин, електролити, калций и фосфат Скорост на утаяване на еритроцитите и анализ на C-реактивен протеин Набор на проби урина за 24 часа за предоставяне на ценна информация за филтриране на способността на бъбреците, както и на нивото на загуба на протеини (при някои заболявания) Други тестове, извършени от медицински нефролози: Бъбречна биопсия – да се получи тъкан и да се определи болестта, когато точната причина е неизвестна Ехографско изследване на пикочните пътища Компютърна томография Сцинтиграфия Ангиография Низходяща урография
Неврологията е клон на медицината, който изучава нервната система и разстройствата, които я засягат. Неврологията се занимава с диагностиката и лечението на всички категории заболявания, отнасящи се до централната, периферната и вегетативната нервна система, включително тяхната обвивка, кръвоносни съдове и всяка подлежаща на нервен стимул тъкан, като например мускулите.
ДЕЙНОСТ туморни заболявания /невроонкология/ – доброкачествени и злокачествени тумори на главния мозък, гръбначния мозък, гръбначния стълб и периферните нерви мозъчносъдови заболявания – аневризми, съдови малформации, хематоми, инсулти детска неврохирургия – хидроцефалия, спина бифида, тумори, съдови заболявания, краниостенози и други малфолмации дегенеративни и следтравматични заболявания на гръбначния стълб – дискови хернии и стенози на всички отдели на гръбначния стълб, спондилолистези, деформации, травматични и остеопоротични фрактури функционална неврохирургия – епилепсия, екстрапирамидни болкови синдроми /невралгии/ , дискинезии, дистонии и болест на Паркинсон. инфекции и паразитози – спондилодисцити, абцеси на мозъка и др. черепномозъчна и гръбначномозъчна травма вродени и дегенеративни увреждания на централната нервна система хирургия на болката и периферната нервна система Паркинсонова болест и дистонии
Гастроентерологията е дял от медицината, който се занимава с диагностиката, изследването и лечението на заболявания на коремните органи при човека. Илюстрация на стомаха, дебелото черво и ректума. Болестите, засягащи стомашно-чревния тракт, които включват органите от устата до ануса по протежение на храносмилателния канал, са в центъра на тази специалност. Лекарите, практикуващи в тази област, се наричат ​​гастроентеролози. Обикновено са завършили около осем години предмедицинско и медицинско образование, едногодишен стаж (ако това не е част от резидентурата), три години ординатура по вътрешни болести и три години в стипендията по гастроентерология.
Дерматологията е клон от медицината, която се занимава с откриването и лечението на всички проблеми на кожата, лигавиците и кожните придатъци. Тя изследва механизмите на развитието на тези заболявания и тяхната проява. Названието идва от гръцкото – дерма (кожа). Повърхността на кожата е от 1,5 до 2м2 . Дебелината й без подкожната мазнина е от 0,1 до 4мм. Теглото на кожата без подкожната мазнина е от 5 до 7% от теглото на тялото – средно 3,5кг. Подкожната мазнина в различните области е с дебелина от 1мм до 4-5см.