Кардиология

Кардиологията е един от най-сложните дялове на медицината и изисква, за да се постави точна и коректна диагноза на всеки отделен пациент, да се приложи строго индивидуален подход при снемане на обширна анамнеза. Както и да се направи прецизна преценка за провеждане на различни допълнителни тестове за установяване на точната причина за оплакването на пациента, заради множеството опции в диференциално диагностичен план. Част от изследванията, необходими за поставяне на коректна диагноза, са ехокардиография, електрокардиография (ЕКГ), измерване на артериалното налягане (АН), лабораторни изследвания на урина и кръв, рентгенови снимки, поставяне на холтер ЕКГ и АН – телемедицинско изследване CheckPoint Cardio. Не бъдете небрежни към сърцето си, запишете си час още сега!
Кардиология

Кардиология

Запишете си час за кардиолог в Медицински Център Св. Димитър гр. Благоевград. Сърцето е най-важният орган в човешкия организъм и редовната профилактика на състоянието на сърдечно-съдовата система е гарант за здраве и качествен живот. Кардиологията е част от дял „Вътрешни болести“ в медицината и се занимава с профилактиката, откриването и целевото лечение на различни патологични състояния, които са отговорни за нарушения в нормалната функция и структура на сърдечно-съдовата система на човека.

Такива са различните прояви на сърдечна недостатъчност, която най-често се характеризира с неприятен задух и лесна умора, нарушения на сърдечния мускул или миокарда (тук се включват разновидности на кардиомиопатията), смущения на ритъма на сърцето. Кардиологията се занимава също с нарушения на външната обвивка на сърцето (перикарда), като различните видове перикардит, влошеното кръвоснабдяване на сърцето – т.нар. исхемична болест, проблеми със сърдечните клапи – стеснения (стеноза), или връщане на кръв в обратната посока (регургитация на митралнатата, аортната, трикуспидалната или белодробната клапа).

Болестите на сърдечно-съдовата система не са безобидни, а най-добрият начин да се погрижите за тях е да отидете на кардиолог в Медицински център ЛОРА в София. Нашите специалисти имат дълъг опит в диагностиката и лечението на съдовите заболявания или заболяванията на кръвоносните съдове, като аневризми, дълбоки венозни тромбози, васкулит, разширени вени и болести на другите кръвоносни съдове.

кабинет по кардиология, , мц свети димитър благоевград

Кардиология - специалисти

Д-р Ваня Стоянова

Кардиолог

Д-р Петър Илиев

Кардиолог

Д-р Ембие Азис

Кардиолог

Д-р Джем Фърънджа

Кардиолог

Д-р Стоян Стефанов

Кардиолог

Запишете си час

Моля попълнете своите данни, изберете предпочитана дата и час и от какъв тип помощ имате нужда. Ние ще се свържем с вас, за да уточним подробностите.

Избор на ден и час