Нефрология

Както и в останалата част на медицината, важна е историята на самата болест, получена от медицинска документация и изследвания. Лабораторни тестове: Нива на урината Нива на креатинин, електролити, калций и фосфат Скорост на утаяване на еритроцитите и анализ на C-реактивен протеин Набор на проби урина за 24 часа за предоставяне на ценна информация за филтриране на способността на бъбреците, както и на нивото на загуба на протеини (при някои заболявания) Други тестове, извършени от медицински нефролози: Бъбречна биопсия – да се получи тъкан и да се определи болестта, когато точната причина е неизвестна Ехографско изследване на пикочните пътища Компютърна томография Сцинтиграфия Ангиография Низходяща урография
Нефрология

Нефрология

Нефрологията е подспециалност на вътрешните болести, която се фокусира върху диагностиката и лечението на бъбречни заболявания. Тъй като бъбрекът изпълнява толкова много критични функции, нефролозите притежават експертиза в областта на първичните бъбречни нарушения, но също така и управлението на системните последици от бъбречната дисфункция.

пулмолог, медицински център благоевград

Нефрология - специалисти

Д-р Атанаска Венелинова

Нефролог

Запишете си час

Моля попълнете своите данни, изберете предпочитана дата и час и от какъв тип помощ имате нужда. Ние ще се свържем с вас, за да уточним подробностите.

Избор на ден и час