Кабинет физиотерапия и рехабилитация

Физиотерапията е практическо лечение, което е най-подходящо за пациенти, които са в ранен стадий на травма или имат ограничена подвижност поради стареене. Екипът по физиотерапия в МЦ Свети Димитър се стреми да постига най-добри резултати за своите пациенти и да им предоставя най-високо качество на обслужване. Всеки пациент се преглежда от високо специализиран специалист, правят се прецизни изследвания, след което се предлага индивидуална лечебно-рехабилитационна програма, включваща физиотерапевтично лечение, медикаментозно лечение и съвети за хигиенно-двигателен режим.
Физиотерапия и рехабилитация

Физиотерапия и рехабилитация

Физиотерапията осигурява както краткосрочни, така и дългосрочни ползи за пациентите. Физикалната терапия се използва за подобряване, поддържане или възстановяване на физическата сила и подвижност при лечението на различни наранявания и заболявания. Тя помага в процеса на оздравяване на травмата, намалява болката и подобрява физическата функция. Физиотерапията съкращава времето за оздравяване, намалява болката и сковаността и подпомага правилното функциониране на мускулите и ставите.

В зависимост от заболяването и състоянието на пациента физиотерапията е индивидуална и може да включва активна или пасивна терапия. Активната физиотерапия включва активна работа на пациента с неговия физиотерапевт за подобряване на подвижността, силата и гъвкавостта. Пасивната физиотерапия включва раздвижване на тялото на пациента от страна на физиотерапевта с цел подобряване на гъвкавостта и подвижността. Лекарят определя рехабилитационния потенциал, предписва и контролира изпълнението на лечебната програма. Пациентите получават индивидуална схема на лечение въз основа на клинични, лабораторни, рентгенови и ултразвукови данни.

 

 

Кабинет по физиотерапия и рехабилитация

Физиотерапия и рехабилитация - специалисти

Д-р Димитрие Болевич

Ревматолог

Запишете си час

Моля попълнете своите данни, изберете предпочитана дата и час и от какъв тип помощ имате нужда. Ние ще се свържем с вас, за да уточним подробностите.

Избор на ден и час