Хирургия

Хирургията е голям дял от медицината, който използва широк диапазон от средства за лечение на редица заболявания. По същество хирургията използва многообразие от техники, като основната цел при приложението на различните хирургични интервенции е лечение на конкретно заболяване посредством отстраняване, възстановяване или имплантиране на необходимите тъкани. В някои случаи хирургията се прилага за облекчаване на симптомите при определени болести увреждания, както и с палиативна цел (при липса на създадено ефективно етиологично лечение).
Хирургия

Хирургия

В зависимост от целта на операцията, локализацията и тежестта на болестния процес, използваната техника и методики при хирургичната интервенция и редица други фактори, се различават няколко основни вида манипулации.

При избора на хирургична техника при всеки конкретен пациент се взимат много фактори под въпрос, като целта е постигане на оптимални резултати с минимално инвазивни процедури с добър профил на безопасност.

 

Хирургия - специалисти

Доц. д-р Красимир Василев, д.м.

Хирург

Д-р Делян Еврев

Съдов хирург и Кардиохирург

Запишете си час

Моля попълнете своите данни, изберете предпочитана дата и час и от какъв тип помощ имате нужда. Ние ще се свържем с вас, за да уточним подробностите.

Избор на ден и час